Світ

Німеччина до листопада патрулюватиме небо Балтії

Німеччина до листопада патрулюватиме небо Балтії

Фото: entergauja.com

Естонія, Латвія та Литва є потенційними жертвами вторгнення країни-агресора Росії

Німецькі пілоти вперше візьмуть на себе відповідальність за повітряне патрулювання над країнами Балтії, які не мають власних винищувачів.

Німеччина до листопада патрулюватиме повітряний простір над країнами Балтії – Латвією, Литвою та Естонією. Військова авіація вже прибула у Латвію, повідомляє Bild.

Зазначається, що німецькі пілоти вперше візьмуть на себе відповідальність за повітряне патрулювання над країнами Балтії.

На латвійській базі Ліелварде дислокуватиметься до шести винищувачів Eurofighter і близько 200 солдатів, які візьмуть участь у спільних навчаннях і координації із партнерами.

“Повітряне патрулювання НАТО має величезне значення для безпеки жителів Латвії та країн Балтії”, – наголосив генеральний інспектор ВПС Німеччини Інго Герхартц.

Він відзначив важливість колективної оборони, особливо в контексті країн, що межують із Росією.

“Німеччина була і залишається надійним другом і партнером усіх країн Балтії, а ВПС твердо стоять на боці Латвії і всього Балтійського регіону”, – додав Герхартц.

Естонія, Латвія і Литва, як відомо, не мають своїх винищувачів. Тож із 2004 року союзники по НАТО по черзі забезпечують безпеку повітряного простору країн Балтії.

Нагадаємо, 1 березня німецькі винищувачі вперше перехопили російські літаки неподалік Латвії.

Раніше повідомлялося, що країни Балтії планують створення спільних оборонних зон на кордоні з РФ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button