Світ

Нігерія залишилась без електроенергії через страйк профспілок

Нігерія залишилась без електроенергії через страйк профспілок

Фото: flagi.in.ua

У Нігерії через страйк профспілок відключили електрику всій країні

Під час страйку робітники вимкнули національну електромережу і вигнали операторів із ключової станції передачі електроенергії.

У Нігерії 3 червня великі профспілки проводять страйк, вимагаючи підвищення зарплат. Акція призвела до відключення електропостачання, постраждала робота основних аеропортів. Про це повідомляє АР.

Зазначається, що під час страйку робітники вимкнули національну електромережу і вигнали операторів із ключової станції передачі електроенергії. Робітників, яких відправили для відновлення електропостачання, не допустили до станції.

Держслужбовці або не вийшли на робочі місця, або перекрили входи до офісів, зокрема в аеропортах столиці Абуджі та економічного центру Лагосу.

Як заявив Конгрес праці Нігерії, який разом із Конгресом профспілок представляє інтереси сотні тисяч державних службовців у ключових секторах, зарплати мають відповідати прожитковому мінімуму.

Профспілки вимагають, щоб мінімальна місячна зарплата в 30 000 найр ($20) була збільшена до майже 500 000 найр ($336). Уряд пропонує підвищення до 60 000 найр ($40).

Міністр інформації Мохаммед Ідріс зазначив, що у разі виконання вимоги профспілок державний фонд оплати праці доведеться збільшити на 9,5 трильйона (6,3 мільярда доларів), що може “дестабілізувати економіку”..

Як повідомляється, відколи президент Нігерії Бола Тінубу в травні минулого року скасував паливні субсидії, ціна на газ у країні зросла більш ніж удвічі, що спричинило підвищення вартості проїзду у громадському транспорті й цін на товари. Уряд Тінубу також девальвував валюту найру, щоб заохотити іноземні інвестиції, що призвело до подальшого зростання цін на основні товари. Інфляція у країні досягла рекордного рівня за 28 років.

Нагадаємо, торік у Німеччині через страйк профспілки машиністів GDL скасували тисячі рейсів. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button