Світ

Нідерланди звинуватили Китай у кібершпигунстві

Нідерланди звинуватили Китай у кібершпигунстві

Нідерланди публічно звинуватили Китай у кібершпигунстві

Це перший випадок, коли Нідерланди публічно звинуватили Китай у кібершпигунстві на тлі зростання напруженості у сфері національної безпеки між двома країнами.

Нідерландські спецслужби заявили, що минулого року китайські кібершпигуни, яких підтримує держава, отримали доступ до нідерландської військової мережі. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що це перший випадок, коли Нідерланди публічно звинуватили Китай у кібершпигунстві на тлі зростання напруженості у сфері національної безпеки між двома країнами.

Агентства, відомі під абревіатурами MIVD і AIVD, заявили, що хакери розмістили шкідливе програмне забезпечення, яке приховувало їхню діяльність, в мережі збройних сил, яку використовували 50 осіб для проведення несекретних досліджень.

У звіті йдеться, що цей інцидент не є незалежним, а є частиною ширшої тенденції китайського політичного шпигунства проти Нідерландів та їхніх союзників.

За словами міністра оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен, важливо забезпечити, щоб шпигунська діяльність такого роду, вчинена Китаєм, стала надбанням громадськості, оскільки це допоможе підвищити міжнародну стійкість до цього виду кібершпигунства.

Пекін заперечує звинувачення в кібершпигунстві і заявляє, що виступає проти всіх форм кібератак.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що шпигуни РФ та Китаю змінюють тактику в Європі. Якщо раніше Росія оперувала розвідниками під дипломатичним прикриттям, то зараз російські шпигуни видають себе за журналістів та працівників неурядових організацій.

Також повідомлялося, що у Китаї австралійського письменника засудили до смертної кари за шпигунство.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button