Світ

Нідерланди додатково виділять Україні €2,5 млрд

Нідерланди додатково виділять Україні €2,5 млрд

Фото: Міноборони Нідерландів

Нідерланди непохитно підтримують Україну

Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну усіма можливими засобами, запевнила Ганке Брюїнс Слот.

У 2024 році Україна отримає від Нідердандів додаткові 2,5 млрд євро. Про це у четвер, 30 листопада, сказала міністер закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот на пленарній сесії Ради міністрів ОБСЄ у Скоп’є, повідомив Укрінформ.

“Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну усіма можливими засобами так довго, як це буде потрібно. І Нідерланди раді оголосити, що ми допоможемо Україні додатковим пакетом підтримки у розмірі 2,5 млрд євро на 2024 рік”, – заявила вона.

Слот підкреслила, що Росія розтоптала статут ООН та основні принципи ОБСЄ, викладені в Гельсінському Заключному акті.

“Тільки Росія може зупинити цю війну. Український народ мужньо захищає свою територію, свій суверенітет і свою свободу”, – додала міністр.

Як відомо, Нідерланди є одним із головних союзників України у війні з російськими агресорами. Раніше повідомлялося, що уряд Нідерландів зарезервував 2 млрд євро на 2024 рік для України. Гроші переважно підуть на військову допомогу.

Також повідомлялося, що Нідерланди нададуть Україні снаряди на 500 млн євро – для танків та артилерійських систем. ЗСУ отримають ці боєприпаси у 2024 році.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button