Світ

Нетаньяху розповів, чому Ізраїль не передає Україні зброю

Нетаньяху розповів, чому Ізраїль не передає Україні зброю

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху

Ізраїль має побоювання, що будь-які системи, які отримає Україна, будуть використані проти нього, оскільки нібито можуть потрапити до рук Ірану.


Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу в інтерв’ю газеті The Jerusalem Post заявив, що його країна не передає озброєння Україні через побоювання, що воно може потрапити до рук Ірану. 

 

За його словами, становище Ізраїлю відрізняється від становища Польщі, Німеччини та інших країн Європи. Ізраїль перебуває в “особливій ситуації”, оскільки має “тісний військовий кордон” із Росією.

“Наші пілоти летять поруч із російськими пілотами в небі Сирії. І я вважаю важливим, щоб ми зберігали нашу свободу дій проти спроб Ірану зайняти військову позицію на нашому північному кордоні”, – сказав Нетаньяху.

 

Він зазначив, що Ізраїль має побоювання, що будь-які системи, які отримає Україна, будуть використані проти нього, оскільки нібито можуть потрапити до рук Ірану. За словами Нетаньяху, біля кордонів Ізраїлю нібито вже помітили західні протитанкові ракетні комплекси, які раніше були передані Україні.

 

“У нас також є побоювання, що будь-які системи, які ми передамо Україні, використають проти нас. Тому що вони можуть потрапити до рук Ірану і бути використані проти нас. І до речі, це не теоретична можливість. Так, власне, і сталося із західними протитанковими засобами, які ми зараз знаходимо біля наших кордонів”, – сказав політик.

 

За його словами, в Ізраїлі співчувають Україні та оплакують трагедію, яка відбувається через розпочату Росією війну.

 

“Ми хотіли б, щоб це закінчилося. І я думаю, що ми також перебуваємо в особливій ситуації, коли в майбутньому ми можемо опинитися в змозі допомогти покласти край цьому конфлікту”, – сказав Нетаньяху.

“Тому я думаю, що збалансований підхід, яким ми вибрали, є правильним. У міжнародних справах слід бути дуже обережним”, – резюмував прем’єр Ізраїлю.

Раніше повідомлялося, що Ізраїль передає Україні технології, пов’язані з “розумним” оповіщенням про ракети та дрони. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button