Світ

Нетаньягу назвав умову припинення вогню в Секторі Газа

Нетаньягу назвав умову припинення вогню в Секторі Газа

Фото: Yonatan Sindel/Flash90

Прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу

Терористичне угруповання ХАМАС утримує на території Сектора Газа сотні заручників, які були захоплені на території Ізраїлю 7 жовтня.

Ізраїль не погодиться на припинення вогню в Газі, якщо терористичне угрупування ХАМАС не звільнить заручників, яких воно утримує. Про це у неділю, 5 листопада заявив прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу пише The Times of Israel.

“Приберіть це слово “перемир’я” з лексикону. Ми говоримо це як нашим ворогам, так і друзям. Ми будемо продовжувати до тих пір, поки не переможемо їх. У нас немає альтернативи”, – сказав Нетаньягу під час відвідування бази ВПС Ізраїлю.

Він же підкреслив, що незважаючи на внутрішні протиріччя в країні щодо реформам судової системи, військові, що мають різні політичні погляди, в повному складі з’являтися на добровільну службу в резерві.

“Наші вороги помилилися з нами. Вони думали, що у відповідальний день солдати не прийдуть. Ми виступили разом і тепер боремося пліч-о-пліч”, – підкреслив прем’єр.

Тим часом, представник ЦАХАЛ контрадмірал Даніель Хагарі заявив журналістам, що армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повністю оточила місто Газа і розділила його на дві частини. 

За його словами, війська під командуванням розвідувального підрозділу досягли берегової лінії та утримують її.

“Сьогодні є північ Гази та південь Гази”, – зазначив він. 

За його словами, ЦАХАЛ, як і раніше, дозволить цивільному населенню покинути північну частину Гази і поїхати на південь.

Разом з тим, начальник штабу ЦАХАЛу Герці Халеві заявив, що ізраїльські військові “готові в будь-який момент перейти в наступ на півночі” країни, оскільки протягом останніх тижнів вони обороняються від щоденних ракетних обстрілів з боку ліванської Хезболли.

Поїздка президента України Володимира Зеленського до Ізраїля наразі під загрозою через витік інформації щодо його майбутнього візиту. 

Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по військовій інфраструктурі Хезболла у відповідь на запуски з території Лівану. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button