Світ

Нетаньягу: Ізраїль готовий до атаки Ірану

Нетаньягу: Ізраїль готовий до атаки Ірану

Фото: скріншот

Беньямін Нетаньягу

Очільник уряду країни заявив, що системи оборони розгорнуті, і військові готові до будь-якого сценарію як в обороні, так і в нападі.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу увечері у суботу, 13 квітня, звернувся до громадян країни з приводу атаки Ірану, заявивши, що Ізраїль готувався до цього роками. Його заяву транслювало ізраїльське телебачення.  

У зверненні до громадян прем’єр-міністр Ізраїлю заявив, що країна готова до прямої атаки Ірану як в обороні, так і в нападі, та відповість на удар.

“Громадяни Ізраїлю, останніми роками, а тим більше останніми тижнями, Ізраїль готувався до можливості прямого нападу з боку Ірану. Наші системи оборони розгорнуті, і ми готові до будь-якого сценарію як в обороні, так і в нападі. Держава Ізраїль сильна, Армія оборони Ізраїлю сильна, громадськість сильна”, – сказав Нетаньягу.

Він також висловив подяку за підтримку США, Великобританії, Франції та іншим країнам. Очільник уряду пообіцяв відповісти на удар Ірану.

“Я встановив чіткий принцип – хто б не завдав нам шкоди, ми завдамо йому шкоди. Ми захищатимемося від будь-якої загрози, і зробимо це спокійно та рішуче”, – резюмував Нетаньягу.

Тим часом пресслужба Армії оборони Ізраїлю підтвердила, що Іран запустив БПЛА зі своєї території Ізраїлем. Наголошується, що армія знайома з цією загрозою і знає, як із нею працювати.

Раніше ЗМІ повідомили, що Іран розпочинає атаку на Ізраїль, запустивши десятки безпілотників.

ЗМІ: Іран погрожує бити по базах США, якщо ті втрутяться у війну з Ізраїлем

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button