Світ

Нема сили, що завадить “возз’єднанню” Китаю з Тайванем – Сі Цзіньпін

Нема сили, що завадить возз єднанню Китаю з Тайванем - Сі Цзіньпін

Фото: Xinhua

Ма Інцзю і Сі Цзіньпін

Відмінності в системах влади не змінюють реальність того, що обидві сторони протоки належать одному Китаю, запевняє лідер КНР.

Жителі Тайваню і материка належать до однієї китайської нації, і жодне зовнішнє втручання не зможе зупинити “возз’єднання” острова з КНР. Про це заявив китайський лідер Сі Цзіньпін під час зустрічі в Пекіні з екс-президентом Тайваню Ма Інцзю, повідомляє китайське інформагентство Xinhua.

За його словами, протягом понад 5000-річної історії китайської нації покоління предків переїжджали та осідали на Тайвані і люди з обох боків протоки боролися пліч-о-пліч, щоб звільнити острів від іноземних загарбників та відновити його.

“Жителі з обох берегів Тайванської протоки є китайцями і немає вузлів, які неможливо розв’язати, питань, які неможливо обговорити, та немає сили, яка може нас роз’єднати. Ширина протоки не може розірвати родинного зв’язку зі співвітчизниками з іншого її боку”, – запевняє Сі.

Відмінності в системах влади не змінюють реальність того, що обидві сторони протоки належать одному Китаю, і “жодне зовнішнє втручання не зможе стримати історичну тенденцію до національного возз’єднання”, додав глава КНР.

За його словами, з того часу, як у 1949 році уряд Республіки Китай втік на Тайвань після поразки в громадянській війні з комуністами Мао Цзедуна, жоден діючий лідер Тайваню не відвідував Китай.

Ма, який належить до прокитайської партії Гоміндан, був президентом із 2008 по 2016 рік і минулого року став першим колишнім лідером Тайваню, який відвідав Китай.

Тепер він здійснив свою другу поїздку до КНР на тлі посилення напруженості між материком та островом.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button