Світ

Назване імя генерала, який очолить командування США для допомоги Україні

Назване імя генерала, який очолить командування США для допомоги Україні

Фото: gettyimages

Генерал-майор Кертіс Баззард

Після затвердження у Сенаті, Кертіс Баззард очолить кілька сотень військовослужбовців, які входять до складу Групи сприяння безпеці в Україні, що базується в штаб-квартирі Сухопутних військ США в Європі та Африці.

Американський генерал-майор Кертіс Баззард отримав номінацію на посаду наступного керівника командування, що базується в Німеччині і займається наданням військової допомоги Україні. Про це повідомляє видання Stars and Stripes з посиланням на Міноборони США

Зазначається, що якщо кандидатуру Баззарда затвердить Сенат США, він очолить кілька сотень військовослужбовців, які входять до складу Групи сприяння безпеці в Україні, що базується в штаб-квартирі Сухопутних військ США в Європі та Африці у Вісбадені.

Випускник Військової академії США, Баззард зараз служить командувачем Центру передового досвіду маневрів Сухопутних військ США у Форт-Мурі, штат Джорджія.

Раніше повідомлялося, що США перекидають військову техніку з Німеччини у Польщу.

Нагадаємо, НАТО створить аналог американської Групи сприяння безпеці в Україні (SAG-U), яка функціонує при європейській штаб-квартирі Збройних сил США у німецькому Вісбадені й налічує близько 300 військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 − four =

Back to top button