Світ

Навколо Афін вирують лісові пожежі

Грецькі пожежники за підтримки літаків, що скидають воду, намагаються взяти під контроль низку лісових пожеж біля Афін і в інших районах країни, інформує 1NEWS з посиланням на ЄП.

Жителям деяких прилеглих до грецької столиці районів було наказано покинути свої будинки і відправитися на пляжі в якості запобіжного заходу. Влада перекрила основні дороги, що ведуть до археологічних розкопок Суніон.

Пожежна служба повідомила, що близько 180 пожежників намагалися стримати лісову пожежу, що вирувала в лісах, оливкових гаях, чагарниках і виноградниках в районі Феріз недалеко від Калівії, за допомогою восьми вертольотів, що скидають воду, і п’яти літаків, а також місцевих волонтерів.

Також пожежі зафіксовані недалеко від Неа Макрі, морського курорту на схід від Афін, на островах Андрос, Тасос і Крит, а також у двох місцях на півдні Пелопоннесу.

У посушливу погоду в Греції часто виникають лісові пожежі. У 2018 році в результаті сильної пожежі, що охопила курорт Маті, на південь від Неа Макрі, загинули 102 людини.

 

 

 

 

Back to top button