Світ

Навчання українців на F-16 в Румунії: ЗМІ повідомили подробиці

Навчання українців на F-16 в Румунії: ЗМІ повідомили подробиці

Фото: Міноборони Нідерландів

Винищувач F-16 версії Block 20 MLU – це повноцінний багатофункціональний літак

Видання Valahia News повідомляє, що Нідерланди відправили в Румунію для навчання ЗСУ літаки у версії F-16 Block 20 MLU.

Нідерланди відправили до Румунії п’ять винищувачів F-16 (у версії F-16 Block 20 MLU) для навчання українських пілотів. Про це повідомляє румунське видання Valahia News.

Румунські журналісти непередодні показали номери нідерландських винищувачів F-16, що прибули на авіаційну базу Лейтенант авіації Георге Мочорніце для навчання українців. 

Передані літаки версії Block 20 MLU є еквівалентом Block 50/52. Вони відносно нові – роки випуску від 1986 до 1991-го.

З винищувачів стерли знаки Повітряних сил Нідерландів, тому в соцмережах припускають, що саме ці літаки F-16 в майбутньому передадуть Україні. Однак раніше стало відомо, що тренувальні F-16 будуть залишатися у власності Нідерландів.

Міністерство оборони Румунії надає для навчання українців 86-у авіабазу, навчальні засоби та підтримку для українських пілотів, Нідерланди передали літаки F-16, а компанія Lockheed Martin – інструкторів та технічне обслуговування.


Винищувач F-16 версії Block 20 MLU – це повноцінний багатофункціональний літак.

Він пройшов модернізацію та у порівнянні зі старшими версіями. Зокрема, він має нову авіоніку, включно із заміною радіолокаційних засобів. F-16 версії Block 20 MLU може виявляти цілі за 150 км, а для для противника літак залишається малопомітним.

Як ми вже писали, в серпні Нідерланди і Румунія підписали лист про наміри щодо надання послуг тренування та обслуговування для F-16 у навчальному центрі в Румунії.

У Данії на F-16 тренуються вісім українців – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button