Світ

НАТО відкриває Офіс зв’язку в Йорданії для посилення співпраці

НАТО відкриває Офіс зв язку в Йорданії для посилення співпраці

Фото: НАТО

В Йорданії НАТО відкриє Офіс зв’язку

Офіс сприятиме зближенню НАТО і Йорданії, посилюючи політичний діалог і практичну співпрацю у сферах спільного інтересу

Північноатлантичний альянс відкриє свій перший Офіс зв’язку в Аммані, Йорданія, що стане першим представництвом НАТО у регіоні Близького Сходу. Про це повідомили на сайті НАТО у середу, 10 липня.

Рішення є частиною стратегічного плану, ухваленого на саміті НАТО 2024 року у Вашингтоні. План спрямований на зміцнення співпраці з партнерами на Близькому Сході та в Північній Африці, враховуючи “мінливий регіональний і глобальний ландшафт безпеки”.

Зазначається, що новий Офіс зв’язку в Йорданії акцентує важливу роль країни як стабілізуючого фактору в регіоні, а також її лідерство в боротьбі з транснаціональними загрозами, такими як тероризм і насильницький екстремізм.

Очікується, що Офіс сприятиме зближенню НАТО і Йорданії, посилюючи політичний діалог і практичну співпрацю у сферах спільного інтересу.

“Це рішення знаменує собою важливий крок у розвитку глибокого стратегічного партнерства між Йорданією і НАТО, визнаючи важливу роль Йорданії як маяка стабільності у регіональному і глобальному контекстах”, – мовиться у повідомленні.

Раніше посол Японії в США Кодзі Томіта заявив, що Японія працює над відкриттям офісу зв’язку НАТО у Токіо, який може стати першим офісом Північноатлантичного альянсу в Азії.

НАТО готується відкрити офіс зв’язку у нейтральній Швейцарії. Проект уже схвалений Берном.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button