Світ

Наступна пандемія за півроку може вбити у світі 30 млн чоловік

Засновник Microsoft Білл Гейтс заявив, що весь світ повинен почати підготовку до наступної пандемії так само серйозно, як потрібно готуватися до війни, інформує 1NEWS з посиланням на cnews.ru.

Про це він повідомив 27 квітня на зустрічі, присвяченій обговоренню епідемій, яку організувало Массачусетське медичне товариство.

На його думку, нова смертельна хвороба виникне і пошириться по всьому світу протягом наступного десятиліття. Тільки за шість місяців можуть загинути близько 30 млн чоловік.

Гейтс переконаний, що людям і невеликим їх групам стає все легше створювати небезпечні хвороби, які можуть поширюватися, «як лісові пожежі, по всьому світу».

Він додав, що світ наближається до створення універсальної вакцини проти грипу. Так, його благодійний фонд виділить для цього гранти в розмірі $ 12 млн.

Нагадаємо, засновник компанії Mcrosoft Білл Гейтс заявив про старт конкурсу проектів зі створення універсальної вакцини, спрямованої на боротьбу з різними штамами вірусу грипу. У проект-переможець благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс інвестує до 12 мільйонів доларів.

Back to top button