Світ

Наступ ЗСУ на Курщині сповільнюється – ЗМІ

Наступ ЗСУ на Курщині сповільнюється - ЗМІ

Фото: скріншот

Просування ЗСУ у Курській області

На деяких рубежах Сили оборони будуть окопуватися. Місцевих мешканців небагато, і вони “трохи обурюються”.

Просування українських військ у Курської області РФ ускладнюється опором в напрямку обласного центру. Про це у вівторок, 13 серпня, повідомило Суспільне із посиланням на джерела серед військових, які беруть участь в операції.

Зазначається, що на деяких рубежах Сили оборони будуть окопуватися. Також підтверджено взяття під контроль міста Суджа. Проте промисловий район цього населеного пункту ще не перевірили.

“Найближчим часом має зʼявитися офіційне підтвердження того, що Суджа перебуває під контролем ЗСУ. Зазначається, що також військові вже пройшли населені пункти Колмаков, Мартинівку, Русскоє Порєчноє, Погребки. Місцевих мешканців небагато, і вони “трохи обурюються” діям ЗСУ”, – розповіло джерело видання.

“У селах пробують партизанити зі зброї для полювання. Зараз сильний опір в напрямку Курська. Відповідно, вже просування ускладнене”, – сказав співрозмовник.

Український військовий журналіст Богдан Мирошников у повідомленні в Telegram також визнає, що просуватися стало важче, хоча рух триває.

“Ворог розгорнув основні сили, але вибити з займаних позицій наших воїнів йому не вдалося. Також є підґрунтя вважати, що ворог все ж невірно оцінив район розгортання власних основних сил”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що через українську операцію на Курщині Росія змушена виводити військових з Калінінградської області.

Також стало відомо, що РФ перекидає війська з окупованих територій Херсонщини та Запоріжжя.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − three =

Back to top button