Світ

NASA планує побудувати у Кремнієвій долині космічний центр за $2 млрд

NASA планує побудувати у Кремнієвій долині космічний центр за $2 млрд

Фото: LLC

Космічний центр Берклі має стати епіцентром розвитку в різних галузях

Будівництво може розпочатися у 2026 році. Нині на відведених для цього ділянках проводиться екологічна експертиза.

Космічний центр за 2 млрд доларів побудують у Кремнієвій долині. Над його створенням вчені працюють понад 20 років. Про плани будівництва оголосили університет Берклі у Каліфорнії та відділення NASA під назвою дослідницький центр Еймса, повідомляє Space.

Будівництво може розпочатися у 2026 році після успішного завершення екологічної експертизи.

Космічний центр Берклі має стати епіцентром розвитку в різних галузях, від космічної робототехніки і планетології до автоматизованої авіації.

Крім того, він має стати тренувальним майданчиком для наступного покоління космічних фахівців – від інженерів і дослідників до бізнес-лідерів у космічній індустрії.

Каліфорнійський університет планує зайняти близько 10% офісних приміщень і науково-дослідних об’єктів нового центру площею 130 тисяч м².

Співпраця між Каліфорнійським університетом та NASA в Еймсі щодо Космічного центру Берклі триває вже понад два десятиліття.

У космічному центрі приватні компанії зможуть працювати разом з викладачами та студентами університету Берклі, а також дослідниками космічного агентства.

NASA уклало контракт із приватною американською компанією TransAstra на $850 тисяч на розробку мішка для прибирання космічного сміття на орбіті Землі.

Раніше повідомлялося, що телескоп Джеймс Вебб представив зображення спіральної галактики M51, відомої як Вир.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button