Події

ПІДСУМКИ РОБОТИ БЕБ – ТРАВЕНЬ 2023 Підводимо підсумки роботи Бюро економічної бе…

ПІДСУМКИ РОБОТИ БЕБ – ТРАВЕНЬ 2023

Підводимо підсумки роботи Бюро економічної безпеки за травень.

Найгучнішою темою цього місяця, безумовно, стало викриття газових схем Фірташа. Лише за 2021 рік державі було завдано збитків на суму 4,2 млрд грн.

По цій справі 13 фігурантам оголошено підозри, 5 взято під варту. Загальна сума застав майже 900 млн грн. Орієнотвна сума збитків за 2016-2022 роки – 18 млрд гривень.

Загалом детективами БЕБ з початку місяця повідомлено про підозру 32-ом особам, а 22-а провадження було скеровано до суду. Це майже як за весь 22 рік. Загальна вартість вилучених підакцизних товарів – понад 200 млн грн. Державі відшкодовано понад 70 млн грн збитків.

Аналітики БЕБ виявили ризиків у сфері економіки на 8 млрд грн, попереду податкова і грошово-кредитна сфери: 3,2 і 3,9 млрд грн відповідно.

Підготовлено 67 аналітичних продуктів, а також направлені пропозиції до Кабінету міністрів України та профільного комітету Верховної ради для унеможливлення передумов втрат держбюджету у подальшому.

Але ми не зупиняємось на досягнутому і продовжуємо працювати. Боронимо економічний фронт, зміцнюємо економічну спроможність держави.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Video is too big

Back to top button