Україна

Авіація уразила 13 районів зосередження військ РФ


Авіація уразила 13 районів зосередження військ РФ

Сили оборони України продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Авіація ЗСУ завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу російських військ. Підрозділи ракетних військ уразили шість артилерійських систем, три засоби протиповітряної оборони та пункту управління противника. Про це 2 січня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Також зазначається, що на фронті протягом минулої доби відбулося 64 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 1 ракетний та 113 авіаційних ударів, здійснив 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові, інша цивільна та промислова інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнали: Коренек Сумської області; Петропавлівка, Кучерівка, Чернещина Харківської області; Серебрянське лісництво Луганської області; Спірне, Терни, Новобахмутівка, Авдіївка, Новомихайлівка, Мар’їнка, Георгіївка, Старомайорське, Велика Новосілка Донецької області; Новодарівка Запорізької області.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької Херсонської та Миколаївської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках РФ зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ Хортиця на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 7 атак біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку окупанти наступальних дій не вели.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 10 атак противника в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ Таврія на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Сили оборони протягом минулої доби відбили 4 атаки ворога поблизу Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 19 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському та Шахтарському напрямках окупанти наступальних дій не вели.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили три атаки росіян неподалік Роботиного Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ Одеса на Херсонському напрямку українські воїни надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив 19 безуспішних штурмових дій.

Нагадаємо, минулої доби російські загарбники здійснили 18 безуспішних спроб штурмувати позиції Збройних сил України на лівобережжі Дніпра. На фронті відбулось 56 бойових зіткнень.

Як повідомлялося, росЗМІ підтвердили ліквідацію в Україні ще п’ятьох вищих офіцерів армії РФ. Загалом вдалося підтвердити загибель мінімум 1175 росіян за два тижні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button