Україна

Підсумки 11.06: звільнені села і обстріл цивільнихСюжет


Підсумки 11.06: звільнені села і обстріл цивільних

ЗСУ звільнили три населених пункта на Донеччині; Росіяни обстріляли човен із цивільними на Херсонщині. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

ЗСУ звільнили три населені пункти на Донеччині

Бійці 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша звільнили населений пункт Благодатне на межі Донецької та Запорізької областей. Під час операції вдалось взяти в полон російських військових – представників “МВД ДНР” і двох російських військовослужбовців. Також стало відомо що напередодні 7-й окремий батальйон АРЕЙ Української Добровольчої Армії 129-ї оБр звільнив село Нескучне на Донбасі. Пізніше у Міноборони повідомили про звільнення населенного пункту Макарівка Донецької області. Також у Генштабі заявили, що днями воїни 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка захопили ворожу позицію на Авдіївському напрямку. Водночас українські воїни посунули лінію фронту.

Україна повернула з полону ще 95 захисників

Україна повернула 95 військовополонених, серед яких є бійці з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, Бахмута, а також захисники Азовсталі. Це зокрема 93 рядових та сержантів і двоє офіцерів. Чимало звільнених українських захисників перебували в полоні пораненими. Вдалося повернути оборонців, які знаходилися в полоні у ПВК Вагнера та чеченському підрозділу Ахмат.

Росіяни обстріляли човен із цивільними на Херсонщині

Армія Росії атакувала човен із цивільними, які евакуювалися з лівого берега на Херсонщині. В результаті обстрілу поранення отримали 13 людей, серед них двоє правоохоронців. Троє цивільних людей загинули. Серед загиблих – 74-річний чоловік, який власним тілом прикрив жінку, коли росіяни відкрили вогонь по човну.

Також повідомляється, що попри обстріли російських військових, загалом з лівого берега вдалося евакуювати 112 людей, з яких 54 жінки та семеро дітей.

Перша молитва після анафеми: у Лаврі помолилися за упокій Івана Мазепи

В Києво-Печерській лаврі вперше за історію її існування молилися за упокій гетьмана Івана Мазепи. Богослужіння відбулося в день Всіх святих у Всіхсвятській церкві, збудованої коштом Мазепи. Панахиду провели з нагоди 325-річчя освячення храму. Міністр культури Олександр Ткаченко зазначив, що ЮНЕСКО допоможе у реставрації Всіхсвятської церкви. Національний заповідник планує відкриття музею Мазепи в Онуфріївській вежі, яку разом з мурами довкола Верхньої Лаври також побудовано гетьманом.

Підрив ГЕС: зниклими безвісти вважаються 35 людей

Внаслідок підриву Каховської ГЕС 35 людей вважаються безвісти зниклими, з них семеро – діти. Зазначається, що на Херсонщині фактично підтоплені 46 населених пунктів (32 – на підконтрольній Україні території, 14 – на тимчасово окупованій). Загинули п’ять людей. У Миколаївській області підтоплено 31 населений пункт, є один загиблий. На Дніпропетровщині відсутнє водопостачання у майже 162 тисяч абонентів у 34 населених пунктах.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button