Світ

Найбільший виробник передових чипів одержить від США 12 млрд доларів

Найбільший виробник передових чипів одержить від США 12 млрд доларів

Фото: TSMC

TSMC побудує третій завод у Фініксі

Тайванська компанія TSMC тепер планує збудувати третій завод в американському штаті Аризона.

США планують виділити Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) 6,6 мільярда доларів грантів та до п’ять мільярдів доларів позик для будівництва ще одного заводу в штаті Аризона. TSMC є ключовим постачальником чіпів для таких компаній, як Apple Inc. та Nvidia Corp. Про це повідомляє інформагентство Bloomberg.

TSMC побудує третій завод у Фініксі, додавши його до двох вже наявних у штаті, які розпочнуть виробництво у 2025 та 2028 роках. 

Міністр торгівлі США Джина Раймондо заявила, що 2-нанометрові чіпи, які вироблятимуться на заводі, є критичними для нових технологій, включаючи штучний інтелект й військові потреби.

“Вперше в історії ми будемо виробляти найсучасніші напівпровідникові чіпи у великих масштабах тут, у Сполучених Штатах Америки, до речі, з американськими працівниками. TSMC планує вперше виготовити 2-нанометрові чіпи на Тайвані у 2025 році.”, – зазначила чиновниця.

Нагадаємо, неподалік східного узбережжя Тайваню вранці у середу, 3 квітня, сталися чотири потужні землетруси магнітудою 7,5; 6,6; 6,3 та 6,5 балів. TSMC  зупинив виробництво та евакуював персонал через цей землетрус.

Землетрус на Тайвані: кількість жертв зросла

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button