Світ

Над Україною пролетів пасажирський літак з Норвегії

Над Україною пролетів пасажирський літак з Норвегії

Норвежці не побоялися пролетіти над Україною

25 липня цього року літак Airbus A320-200, що належить авіакомпанії BBN Airlines, прямував до Анталії через Україну, літак може перевозити до 180 пасажирів

Норвезький чартерний літак з пасажирами, які прямували до Туреччини пролетів над Україну, ігноруючи безпольотну зону, запроваджену через війну, повідомляє телерадіокомпанія NRK.

Авіакомпанія BBN Airlines підтвердила, що інцидент мав місце.

“Ми розуміємо занепокоєння, яке викликає цей інцидент, і гарантуємо, що будемо активно вживати заходів для запобігання подібних інцидентів у майбутньому”, – відзначив представник BBN Airlines.

25 липня цього року літак Airbus A320-200, що належить авіакомпанії BBN Airlines, прямував до Анталії через Україну. Літак може перевозити до 180 пасажирів.

Літак з екіпажем був зафрахтований турецькою авіакомпанією Freebird Airlines. Компанія, яка виконує чартерні рейси до Туреччини, була, таким чином, відповідальним оператором за політ.

Чартерний літак вилетів з Гардермоена о 22:08 за норвезьким часом.

Шторм, що насувався на початковий маршрут польоту, змусив екіпаж розглянути альтернативний маршрут.

Після приблизно двох годин у повітрі, близько опівночі за норвезьким часом, капітан змінив маршрут, підтверджують в BBN Airlines. У самій компанії на словах не кажуть, що летіли через Україну.

Але сервіс Flightradar24 зафіксував цей рейс. З його даних видно, що чартерний літак вилетів з північно-східної Угорщини в зону заборони польотів в охопленій війною Україні.

Після заходу на південний захід України літак тривалий час перебував в зоні заборони польотів, перш ніж зайшов до Сучавського повіту в Румунії.

BBN Airlines повідомила, що вони розпочали внутрішнє розслідування після інциденту.

Нагадаємо, що авіакомпанія Ryanair розглядає можливість відновити польоти в Україні до кінця року. Перший напрямок – Київ-Львів.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button