Цікаве

На Землю насувається потужна магнітна буря

У середині липня очікується середня магнітна буря, яка вплине на метеозалежних людей, пише 1NEWS з посиланням на Уніан.

В середині липня Землю накриє магнітна буря. Здорові люди навряд чи відчують нездужання в цей період. Однак дні підвищеної сонячної активності можуть стати важким випробуванням для літніх і метеозалежних, а також власників хронічних хвороб.

Що таке магнітна буря?

Геомагнітні бурі – це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв’язку, а також людське здоров’я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров’ї.

Коли в Україні очікуються магнітні бурі?

Найближча підвищена сонячна активність очікується в п’ятницю 23 липня. Основний сплеск припаде на період з півночі до 6 ранку. Сонячна активність очікується сильна, але лише трохи не дотягує до магнітної бурі. В суботу 24 липня також очікується підвищена сонячна активність. Наступний подібний сплеск буде вже в наступному місяці – 10 серпня.

Як захиститися від впливу магнітних бур?

Навіть слабка сонячна активність може бути причиною поганого самопочуття. У дні геомагнітної бурі можливі такі симптоми: головний біль, запаморочення, нудота, біль у спині та суглобах, підвищений або знижений тиск, безсоння, дратівливість. Також можуть загостритися хронічні захворювання.

Щоб звести до мінімуму негативні наслідки, в дні передбачуваної бурі потрібно дотримуватися простих правил.

  • Відмовтеся від жирної, борошняної, смаженої їжі в небезпечні дні.
  • Пийте більше води і трав’яного чаю.
  • На час відмовтеся від сигарет, алкоголю і кави.
  • Лягайте спати в один і той же час, спіть не менше 7 годин на добу.
  • Приймайте вечорами контрастний душ.

 

 

 

 

 

 

Back to top button