Світ

На ЗАЕС попередили МАГАТЕ про ймовірний демонтаж градирні після пожежі

На ЗАЕС попередили МАГАТЕ про ймовірний демонтаж градирні після пожежі

Фото: Укренерго

Докази засвідчують, що пожежа розпочалася не коло основи градирні

Місія продовжила вивчати пошкодження градирні з метою встановити причину виникнення пожежі, зазначає агентство.

Представники Запорізької АЕС допускають можливість демонтажу градирні після пожежі 11 серпня. Про це повідомляється на сайті Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

На ЗАЕС поінформували команду МАГАТЕ про необхідність оцінити вплив пожежі на структурну цілісність градирні № 1 і допустили, що може виникнути потреба в її демонтажі. Місія продовжила вивчати пошкодження градирні з метою встановити причину виникнення пожежі.

“З міркувань безпеки команда спостерігала з рівня землі, як персонал ЗАЕС знімав на відео і фотографував наслідки пожежі на внутрішній частині башти від рівня розподілу водяного сопла, висота якого – приблизно 10 метрів. Фотографії і відеоматеріали були негайно показані команді”, – зауважили в агентстві.

Докази засвідчують, що пожежа розпочалася не коло основи градирні, заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі. Сторонніх предметів або матеріалів не було видно, додав він.

Команда попросила про доступ до другої градирні, щоб оглянути конструкції всередині і визначити подібні матеріали і технічні характеристики, які могли бути присутніми в градирні № 1 до пожежі. Однак команду негайно супроводили у безпечне місце через сигнал повітряної тривоги.

Нагадаємо, в МАГАТЕ підтвердили сильний дим і вибухи на території окупованої росіянами Запорізької АЕС у неділю, 11 серпня. Голова Нікопольської ОВА заявив, що це може бути провокація росіян.

В МАГАТЕ зробили заяву щодо пожежі на ЗАЕС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button