Світ

На випадок нападу РФ: Берлін розробив план перекидання військ на схід

На випадок нападу РФ: Берлін розробив план перекидання військ на схід

Фото: gettyimages

800 тисяч військових можуть бути відправлені у Східну Європу

В разі загострення ситуації, 800 тисяч військових НАТО будуть відправлені до Східної Європи протягом трьох-шості місяців.

Німецькі військові підготували план оперативних дій (OPLAN DEU), який передбачає швидке розгортання 800 тисяч військовослужбовців та 200 тисяч одиниць техніки НАТО на східному фланзі альянсу у разі нападу Росії, повідомляє Spiegel.

Згідно зі сценарієм, ці сили мають бути перекинуті до східних кордонів із портів Північного моря в Нідерландах, Бельгії та Німеччині протягом трьох-шості місяців з моменту загострення ситуації. Ключовою артерією постачання стане автомагістраль А2, що йде від Оберхаузена у федеральній землі Північний Рейн – Вестфалія до кільцевої автодороги Берліна.

Транспортні маршрути уточнюються, а також розробляються альтернативні шляхи. У перспективі належить опрацювати питання їхньої безпеки. Одним із вразливих місць є міст Хоенварте через Ельбу на північ від Магдебурга завдовжки майже 1,2 тис. км. Бундесвер зазначає, що підрив переправи призведе до повної паралізації A2.

Військова колона повинна мати змогу зупинятися на відпочинок через кожні 300-500 км колії. У зв’язку з цим влада проводить інспекцію цивільної інфраструктури, щоб з’ясувати, чи зможе вона прийняти та обслужити таку кількість техніки та людей.

Раніше повідомлялося, що США планують розмістити в Німеччині ракети великої дальності.

У Фінляндії розміщуватиметься штаб сухопутних військ НАТО

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button