Світ

На військових базах США у Європі ввели стан підвищеної готовності – ЗМІ

На військових базах США у Європі ввели стан підвищеної готовності - ЗМІ

Фото: Shutterstock

Американські військові в Європі у стані підвищеної готовності

На кількох американських базах ввели рівень загрози “Чарлі”, чого не було понад десять років.

Кілька американських військових баз в Європі вперше за принаймні десять років перевели у стан підвищеної готовності. Про це у неділю, 30 червня, повідомляє CNN з посиланням на двох американських чиновників.

Зазначається, що на вихідних рівень захисту баз, зокрема гарнізону армії США в Штутгарті, де знаходиться штаб-квартира Європейського командування, підняли до найвищого (“Чарлі”). Він застосовується у разі виникнення інциденту чи отримання розвідкою данних про ймовірність терористичних дій або нападу.

Співрозмовник, який перебуває на одній з європейських баз, повідомив, що вони не бачили такого рівня загрози “щонайменше 10 років”. За його словами, зазвичай це свідчить про отримання “активно-надійної загрози”.

Речник Європейського командування Збройних сил США, капрал Ден Дей, не став коментувати конкретні рівні захисту. Військовий лише зазначив, що вони постійно оцінюють чинники, які впливають на безпеку, і часто вживають додаткових заходів для забезпечення безпеки військовослужбовців.

Нагадаємо, у травні США відкрили постійну військову базу спецназу у Польщі. Вона розташована всього за 250 кілометрів від кордону з Україною.

Також повідомлялося,що війська США базуватимуться у Данії. Розміщення армії та техніки дозволить скоротити час реагування у разі загострення ситуації, а також надішле стримуючий сигнал тим, хто загрожує безпеці.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty + 2 =

Back to top button