Світ

На саміті НАТО ухвалять новий пакет допомоги Україні

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

На саміті НАТО ухвалять новий пакет допомоги Україні

Текст: Дем’янчук Ольга, 
22 червня 2022, 22:12

0
0

Єнс Столтенберг обіцяє допомогу Україні

Союзники з альянсу розглянуть програму переозброєння ЗСУ за стандартами НАТО, а також затвердять новий пакет допомоги Україні.

 

Союзники НАТО під час саміту в Мадриді ухвалять рішення про надання Україні негайної допомоги для відсічі російської агресії та розглянуть довгострокову програму переозброєння ЗСУ за стандартами НАТО. Про це в середу, 22 червня, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

“Ми зміцнимо нашу підтримку для України та інших партнерів, які перебувають під ризиком. Я вітаю той факт, що Президент Зеленський звернеться до нашого саміту. Україна перебуває у критичній ситуації, й існує негайна необхідність наростити нашу допомогу”, – зазначив Столтенберг.
 
Він підтвердив, що під час саміту в Мадриді союзники Альянсу ухвалять новий широкий пакет підтримки для України. Він складатиметься з конкретних проектів у рамках негайної та короткострокової допомоги, включаючи постачання обладнання для боротьби з дронами, захищених засобів зв’язку та палива.
 
“Найважливіше, що ми також дивимось у більш віддалену перспективу, включаючи допомогу Україні у переході від військового обладнання ще пострадянської ери до сучасного обладнання НАТО, у підвищенні взаємосумісності, у подальшому зміцненні інститутів у сферах безпеки та оборони”, – сказав Столтенберг.
 
Він також повідомив про намір збільшити допомогу іншим партнерам НАТО, які вразливі до російських загроз та втручання, включаючи Грузію, а також Боснію та Герцеговину.
 
Раніше повідомлялося, що президента Володимира Зеленського запрошено на саміт НАТО в Мадриді.
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

Війна Росії з Україною
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПереговори України та Росії. Онлайн
ПАРЄ: Порушення прав людини в РФ стали передумовою для початку війни
Глава МЗС Італії залишив Рух п’яти зірок через Україну
СюжетКремль погрожує Литві: привід для війни чи пропагандистська кампанія?

СПЕЦТЕМА:

Війна Росії з Україною

ТЕГИ:

НАТО,&nbsp
НАТО-Украина

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button