Світ

На саміт Кримської платформи приїдуть майже 70 парламентських делегацій

На саміт Кримської платформи приїдуть майже 70 парламентських делегацій

Фото: УНІАН (ілюстративне фото)

Кримська платформа покликана актуалізувати тему деокупації Криму

Україна вже вдруге збирає парламентський саміт Кримської платформи. Перший відбувся минулого року в Загребі.

У саміті Кримської платформи, який відбудеться у Празі у вівторок, 24 жовтня, візьмуть участь майже 70 парламентських делегацій з усього світу. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, пише РБК-Україна.

Стефанчук нагадав, що Україна вже вдруге збирає парламентський саміт Кримської платформи. Перший відбувся минулого року в Загребі (Хорватія).

“Кількість парламентів яка бере участь, свідчить про одне – інтерес не згасає, як це намагаються сказати, а навпаки розігрується. І цього разу майже 70 парламентів, парламентських асамблей представлені тут. Це серйозна цифра”, – сказав Стефанчук.

Додамо, що Кримська платформа – це ініціатива української влади, спрямована на актуалізацію питання деокупації півострова.

Перший саміт відбувся до широкомасштабного вторгнення РФ в Україну – у 2021 році, другий – уже під час повномасштабної війни.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав головне завдання Кримської платформи. Крим – ключ до безпеки в Чорному морі і Україна не залишить цей ключі в руках терористів, запевнив він.

Президентка Угорщини зробила заяву щодо Криму

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button