Світ

На підтримку економіки США спрямують 900 млрд доларів

Законодавці у США досягли домовленості щодо нового пакету заходів стимулювання зростання економіки країни в умовах пандемії обсягом майже 900 млрд доларів, повідомляє 1NEWS з посиланням на РБК-Україна.

Голосування в Палаті представників, де більшість тримають демократи, як очікується, може відбутися вже в понеділок.

Про це повідомив лідер республіканської більшості в Сенаті Конгресу Мітч Макконнелл.

“Лідери Сенату і представники Конгресу США прийшли до остаточної угоди, це буде ще один важливий пакет рятівних заходів для американського народу”, – сказав Макконнелл, виступаючи у верхній палаті Конгресу США.

Пакет стимулів, другий за величиною в американській історії та поступається лише весняним вливанням на 2,3 трлн доларів, включає прямі виплати американцям на суму 600 доларів, розширення програм допомоги безробітним, у тому числі збільшення допомоги на 300 доларів в тиждень.

У ході першої хвилі пандемії і локдаунів понад 20 млн американців втратили роботу, і лише половина з них знайшли нове місце до зими.

План стимулів також буде включати 25 млрд доларів на компенсацію оренди для потерпілого бізнесу, сотні мільярдів доларів допомоги малим підприємцям та асигнування на загальнонаціональну вакцинацію, яка стартувала в США минулого тижня.

 

 

 

 

 

Back to top button