Світ

На Камчатці виявили мертвих морських тварин

Видимого забруднення води в Авачинській затоці на Камчатці “в даний час вже немає, але водолази виявили скупчення мертвих морських їжаків і зірок на невеликій глибині”. Про це на своїй офіційній сторінці в Instagram повідомив у неділю губернатор краю Володимир Солодов, пише 1NEWS, посилаючись на УНН.

“Колір води ніде не відрізняється від нормального, плям забруднення немає. Також зробили обліт квадрокоптером, він підтверджує ці висновки… Сьогодні також водолази опускалися в Вілючинську, бачили на глибині 4-5 метрів скупчення (мертвих) морських їжаків і зірок, така смуга йде. Після неї море живе, стверджують вони, там таких явищ немає. Всі ці факти ми зараз збираємо воєдино, щоб загальні висновки були зроблені щодо причин”, — сказав губернатор на відеозаписі.

Він додав, що в ряді бухт на березі також виявлені скупчення мертвих морських мешканців. В одному місці на берег викинуто декілька восьминогів. “З причиною загибелі морських тварин будуть розбиратися вчені”, — сказав Солодов.

Додамо, в Росії ще на трьох ділянках Авачінської затоки виявили ознаки забруднення вод нафтопродуктами. Через забруднення води на Тихоокеанському узбережжі Камчатки постраждало близько 30 осіб, серед яких є діти.

Back to top button