Світ

На французькому острові біля берегів Африки закінчується питна вода

На французькому острові біля берегів Африки закінчується питна вода

Фото: la1ere.francetvinfo.fr

На острові Майотта в Індійському океані закінчується питна вода

Протягом останніх чотирьох місяців на острові Майотта через посуху майже не було проточної води.


На острові Майотта з населенням близько 310 тисяч осіб поблизу східного узбережжя Африки останні чотири місяці жителі стикаються із дефіцитом питної води, спричиненим найсильнішою з 1997 року посухою. Про це повідомляє CNN.

 

Об’єм води у двох водосховищах острова досяг критичного рівня спаду – води в одному з них лишилося 7%, а в іншому – 6%, і вони знаходяться на межі висихання.
 

Місцеві жителі мають доступ до води лише 18 годин кожні пару днів. Зазначається, що часто вода забруднена та непридатна для пиття, що призводить до спалахів гастроентериту влітку.

 

Найсильніша посуха за 26 років обумовлена кліматичною кризою, спричиненою діяльністю людини, а також хронічною нестачею інвестицій у систему водопостачання острова.
 

Майотта, яка знаходиться за 5000 миль від материкової Франції, є французьким департаментом із 2011 року і має аналогічний до інших департаментів материкової Франції правовий статус.

 

Уряд Франції відреагував на кризу, відправивши на острів у вересні 600 тисяч літрів бутильованої води для найбільш вразливих груп населення, а також направив солдатів і держслужбовців для надання допомоги в її розподілі. Окрім цього, уряд Франції призупинив оплату рахунків за воду для усіх мешканців.

Раніше повідомлялося, що посухи та неправильна політика щодо водопостачання призводять до гострої нестачі води в Європі, яка в майбутньому лише посилиться. Найбільше в Італії озеро Гарда обміліло до найнижчого рівня з 1953 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button