Світ

На допомогу українським біженцям Ірландія виділяє додатково 1 млрд євро

На допомогу українським біженцям Ірландія виділяє додатково 1 млрд євро

Фото: pixabay.com (ілюстративне фото)

Додатковий кошторис допоможе департаменту інтеграції покрити витрати на житло українців та інших осіб, які шукають міжнародного захисту.

Ірландія додатково виділяє 1 млрд євро на розміщення українських біженців. Міністр інтеграції Родерік О’Горман і міністр державних витрат Паскаль Донохью оголосили про додаткове фінансування після обговорення в уряді у вівторок, 26 вересня. Про це повідомляє breakingnews.ie.

Повідомляється, що додатковий кошторис допоможе департаменту інтеграції покрити витрати на житло українців та інших осіб, які шукають міжнародного захисту.

“Уряд виділив кошти в бюджеті на 2023 рік, щоб подолати непрофільний тиск. Це фінансування продовжуватиме підтримувати гуманітарну відповідь держави на кризу в Україні. Державі довелося надзвичайно багато працювати, щоб впоратися зі значним потоком людей з України з початку вторгнення Росії в Україну”, – зазначив Паскаль Донохью.

Зазначається також, що незначна кількість українських біженців розміщуватимуть у наметах – такі домовленості залишатимуться протягом зими.

“Зараз ми надаємо житло понад 70 тис. людей з України, щотижня збільшуємося приблизно на 550 осіб. З огляду на подальше обмеження пропозиції, ймовірно, що забезпечення житлом залишатиметься складним у найближчому майбутньому”, – попередив Родерік О’Горман.

Нагадаємо, Польща закрила найбільший центр прийому біженців. Центр передбачався як тимчасовий, а його закриття було обґрунтоване тим, що “кількість біженців, які прибувають у регіон з України, мізерно мала”.

Як повідомлялося, глава Єврокомісії пропонує продовжити захист українців у ЄС.

Німеччина має намір скоротити допомогу біженцям

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button