Світ

На аукціоні продали чернетку сценарію фільму Зоряні війни

На аукціоні продали чернетку сценарію фільму Зоряні війни

Фото: EXCALIBUR AUCTIONS

Чернетка сценарію фільму Зоряні війни

Чернетка сценарію першого фільму “Зоряні війни”, що спочатку називався “Пригоди Люка Старкіллера”, була придбана австрійським приватним колекціонером.

У Великій Британії на аукціоні продали чернетку сценарію “Зоряних війн” за 10,7 тисячі фунтів стерлінгів (13,1 тисячі доларів). Про це повідомляє The Guardian.

Спочатку чернетка оцінювалася у 8 000-12 000 фунтів стерлінгів і була придбана австрійським приватним колекціонером.

Сценарій, датований 15 березня 1976 року, був використаний Гаррісоном Фордом, а потім залишений у лондонській квартирі, яку він винаймав під час зйомок на студії Elstree в Хартфордширі.

Цей примірник неповний та непереплетений, зі сторінками різного кольору, що вказує на додані правки. У ньому є персонажі та сцени, які не увійшли в остаточний варіант стрічки. Наприклад, 56 сторінка містить першу сцену, де глядачі знайомляться з Ханом Соло.

Крім того, як вказано у чернетці сценарію, тоді цей фільм ще мав назву “Пригоди Люка Старкіллера”.

Разом зі сценарієм Форд залишив інші предмети, включаючи графік зйомок, список дзвінків і колекцію нотаток, які були продані в комплекті покупцеві з Великої Британії за 4,826 фунтів стерлінгів.

Раніше повідомлялося, що історичний комікс 1963 року випуску – одну з двох копій Дивовижної Людини-павука №1 продали на Heritage Auctions за рекордну суму.

Перше видання Гаррі Поттера планують продати на аукціоні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button