Україна

МЗС звернулось до українців у Грузії на тлі масових протестів


МЗС звернулось до українців у Грузії на тлі масових протестів

Громадянам України радять уникати відвідування місць масового скупчення людей, а також не брати участь у демонстраціях.

Міністерство закордонних справ оприлюднило рекомендації для українців у Грузії у зв’язку з протестами проти ухвалення законопроєкту про “іноагентів”. Заява опублікована на сторінці зовнішньополітичного відомства у Facebook в п’ятницю, 3 травня.
 
МЗС радить громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у місті, не брати участь у демонстраціях, дотримуватись правил перебування у країні та враховувати повідомлення ЗМІ та місцевих органів.
 
Якщо ж громадянин України потрапив у надзвичайну ситуацію, то йому радять звертатися на гарячу лінію посольства за номером +995 595 082 288.

Нагадаємо, 1 травня парламент Грузії підтримав у другому читанні законопроєкт про “іноагентів”. Документ передбачає створення реєстру “агентів іноземного впливу”, якими стануть некомерційні організації та ЗМІ, понад 20% річного прибутку яких складає закордонне фінансування.

 
У Тбілісі вже кілька тижнів продовжуються масштабні акції протесту. 1 травня внаслідок зіткнень із силовиками постраждали щонайменше вісім людей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button