Світ

МЗС Молдови оголосило персоною нон ґрата дипломата з Росії

МЗС Молдови оголосило персоною нон ґрата дипломата з Росії

Фото: Вікіпедія

МЗС Молдови

Молдовська сторона висловила протест проти президентських виборів, проведених Росією в Придністровському регіоні, всупереч позиції молдовської влади.

МЗС Молдови оголосило персоною нон ґрата співробітника посольства РФ у зв’язку з організацією “виборів” президента Росії в Придністров’ї, незважаючи на те, що офіційний Кишинів був проти цього. Про це повідомив міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой.

Про своє рішення МЗС Молдови повідомило російському послу Олегу Васнєцову у вівторок, 19 березня. У міністерстві повідомляють, що послу вручили ноту, якою співробітник посольства оголошений небажаною особою на території Республіки Молдова і має виїхати з країни.

“Молдовська сторона висловила протест проти президентських виборів, проведених Росією в Придністровському регіоні, всупереч позиції молдовської влади. Дипломат був оголошений персоною нон грата”, – написав міністр у мережі Х.

Нещодавно повідомлялося, що Австрія оголосила двох дипломатів з РФ персонами нон ґрата. МЗС країни ухвалило таке рішення після того, як в місцевих ЗМІ з’явився матеріал про їхню причетність російської розвідки.

Естонія оголосила російського дипломата персоною нон ґрата

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button