Світ

МЗС Британії: 10% бюджету США знищили 50% озброєння Росії

МЗС Британії: 10% бюджету США знищили 50% озброєння Росії

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон

Девід Кемерон наголосив на важливості підтримки України в її боротьбі з країною-агресором.

Пакети підтримки для України від ЄС та США є ключовими, якщо порівнювати їх з допомогою від Британії. Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон під час виступу на Українському сніданку в Давосі в четвер, 18 січня.

Британський урядовець зауважив, що голові Кремля Володимиру Путіну слід показати, що Захід не втомився і пересилити його не вдасться.

Він нагадав, що економічний потенціал партнерів України у 25 разів перевищує економіку країни-агресора. Чиновник додав, що дуже важливо розпорядитися цими ресурсами правильно, і це дозволить довести ситуацію до логічного завершення.

“Американським колегам я вже казав: ви потратили 10% оборонного бюджету, що дозволило знищити 50% російського озброєння без жодного втраченого американського життя. Це просто чудовий результат”, – наголосив Кемерон.

Голова МЗС Британії також назвав війну в Україні викликом перед усім сучасним поколінням. 

Раніше ми вже писали, що Британія разом з партнерами впроваджує План надзвичайної допомоги Україні в зимовий період. Він оцінюється у 127 млн фунтів стерлінгів.

Додамо, що міністр оборони Великої Британії Ґрант Шаппс заявив, що уряд підтримуватиме британські оборонні компанії, які “допомагають таким країнам, як Україна” тому що це в інтересах Лондона.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button