Світ

МВС РФ бракує поліціянтів – ISW


Росії бракує поліцейських. Надто гостро постало питання щодо кадрів після початку війни. Про це у четвер, 31 серпня, йдеться у звіті ISW.

“Міністерство внутрішніх справ Росії зазнає гострої нестачі кадрів після повномасштабного вторгнення в Україну”, – вказують спеціалісти. 

В звіті нагадується, що 31 серпня у РФ вступив указ, який фактично скасовує вікові обмеження для служби в МВС. Зроблено, на думку представників Інституту, це було щоб знизити дефіцит кадрів.

“Документом збільшується граничний вік охочих вступити працювати у МВС РФ з 35-40 до 50-55 років залежно з посади”, – зазначають вони. 

Також новий документ скасовує вимогу отримання особистої поруки при вступі на службу, скасовує випробувальні терміни для нових співробітників із військовим стажем, а також дозволяє особам, визнаним непридатними до служби за станом здоров’я, продовжувати службу у зміненій якості.

Такрж співробітники МВС РФ масово звільняються з роботи через корупцію, погану оплату та примусову роботу як каральні органи на окупованій Україні.

Выдзначимо, у серпні 2023 року глава МВС РФ Володимир Колокольцев заявив, що в Росії співробітників у поліції не вистачає критично, і попередив, що це може позначитися на рівні злочинності.

У Ленінградській області в Росії активіста руху Стратегія-18 Володимира Шипіцина звинувачують у застосуванні насильства щодо правоохоронця після того, як чоловік під час затримання випадково збив кепку поліцейського древком прапора України. 

Раніше в Москві поліція затримала чоловіка, який довго вигулював собаку на Патріарших ставках.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button