Світ

Молдова та Грузія привітали рішення Єврокомісії щодо вступу в ЄС

Молдова та Грузія привітали рішення Єврокомісії щодо вступу в ЄС

Фото: Майя Санду/Facebook

Президент Молдови привітала рішення Єврокомісії щодо перспектив вступу в ЄС

ЄК рекомендувала Європейській раді розпочати переговори про вступ з Молдовою та надати статус країни-кандидата для Грузії.

Лідери Молдови Майя Санду та Грузії Саломе Зурабішвілі привітали рішення Європейської комісії щодо перспектив вступу їхніх країн в Європейський Союз. Про це глави двох держав написали у соцмережі Х.

 

“Важливий день для майбутнього Молдови – Європейська комісія рекомендувала країнам-членам Європейського Союзу розпочати переговори щодо вступу Молдови до ЄС. Цей крок – визнання наших спільних зусиль: державних установ, які працюють над перетворенням країни, та громадян, які обирають мир, демократію та розвиток”, – заявила Санду.

 

За її словами, звіт Єврокомісії підтверджує, що за останній рік у Молдові провели серйозні реформи.

 

“Сьогоднішнє рішення Європейської комісії надихає і дає нам сили продовжувати розпочате… Роботи ще багато. Шлях, який ми обрали, сповнений випробувань. Ми роботи не боїмося, і наша мета – підготувати Молдову до вступу до ЄС до 2030 року”, – підкреслила Санду.

 

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі привітала рішення Єврокомісії рекомендувати ЄС надати країні статус кандидата на вступ.

“Я радію разом з народом Грузії і вітаю позитивну рекомендацію Єврокомісії щодо надання Грузії статусу кандидата на вступ до ЄС. Як президент, я продовжуватиму як ніколи відігравати свою роль проєвропейського лідера, щоб сприяти та просувати все ще необхідні реформи”, – заявила вона.

 

Зурабішвілі також привітала Україну та Молдову з сьогоднішнім рішенням. “Вітання від Грузії українському народу і вам, пане президенте Зеленський. Я впевнена, що наші країни будуть членами ЄС у найближчому майбутньому. Ваша рішучість і ваша переможна боротьба відіграли важливу роль у прийнятті цього історичного рішення”, – заявила вона.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button