Світ

Молдова проведе референдум щодо вступу до ЄС – Санду

Молдова проведе референдум щодо вступу до ЄС - Санду

Мая Санду звернулась до громадян Молдови

Також Мая Санду попросила підтримки у народу Молдови щодо її кандидатури на виборах президента наступного року.

Президент Молдови Мая Санду ініціювала проведення референдуму восени 2024 року щодо вступу країни до Євросоюзу. Про це вона сказала у відеозверненні з нагоди трьох років перебування на посаді глави держави у неділю, 24 грудня.

Вона нагадала про те, що лідери ЄС нещодавно схвалили рішення про початок переговорів про інтеграцію Молдови. За її словами, це “те, що ще три роки тому здавалося неможливим”.

“Нам ще багато чого треба зробити. І найголовніше – забезпечити мир і краще майбутнє для всіх сімей і дітей Молдови. Ми маємо гарантію такого майбутнього лише як держава-член Європейського Союзу”, – сказала Санду.

Президент закликала парламент ініціювати організацію референдуму восени 2024 року, на якому голос громадян Молдови стане вирішальним.

Також вона попросила підтримки у народу Молдови щодо її кандидатури на виборах наступного року, де вона братиме участь, щоб “завершити місію європейської інтеграції”.

Нагадаємо, 14-15 грудня у Брюсселі відбувся саміт Європейської Ради, під час якого лідери країн-членів спільноти схвалили початок переговорів про вступ України та Молдови в ЄС.

Санду позбавила громадянства голову партії регіонів Молдови

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button