Світ

Між ФРН та Словаччиною виникли непорозуміння через постачання танків Україні

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

У рамках кругових поставок Братислава планувала передати Києву 30 танків Т-72, але Німеччина готова передати Словаччині лише 15 танків Leopard.

Угода між Німеччиною та Словаччиною, за якою планувалася передача Україні танків Т-72, ​​що стоять на озброєнні словацької армії, може бути зірвана. Про це пише видання Business Insider.

У рамках кругових поставок Братислава планувала передати Києву 30 танків Т-72, ​​але Німеччина готова передати Словаччині лише 15 танків Leopard.

За даними видання, Словаччина готувалася передати Києву 30 танків Т-72 радянського виробництва та отримати натомість більш сучасні танки з Німеччини. Але минулого тижня Братислава відмовилася від кругових поставок, після того, як Берлін запропонував їй 15 танків Леопард-2А4 як компенсацію. На думку словацької влади, цього недостатньо.

Нагадаємо, президент США Джо Байден оголосив про надання чергової військової допомоги Україні на $1 млрд. ЗСУ отримають додаткову артилерію, озброєння берегової оборони, боєприпаси для артилерії та передових ракетних систем.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet” target=”_blank”>https://t.me/korrespondentnet

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button