Світ

Міністри НАТО зустрінуться з керівниками 25 оборонних компаній

Міністри НАТО зустрінуться з керівниками 25 оборонних компаній

Фото: Reuters (архівне фото)

Міністри НАТО зустрінуться з виробниками оборонної техніки для нарощення виробництва

Міністри країн НАТО обговорять з найбільшими оборонними компаніями нарощування виробництва.


Міністри оборони країн НАТО 15 червня зустрінуться з керівниками 25 найбільших західних оборонних компаній, продовжуючи зусилля з нарощування виробництва боєприпасів. Про це повідомляє Euractiv з посиланням на власні джерела.

 

Зазначається, що західні союзники Києва вивчають, як продовжувати надсилати Україні необхідне військове обладнання. Уряди просять оборонні компанії нарощувати виробництво, в той час, як компанії просять про чіткі довгострокові сигнали щодо попиту, аби виправдати інвестиції в нові виробничі потужності, ланцюжки постачання і персонал.

“Серед представників оборонної промисловості є надія, що ця зустріч стане кроком вперед у роботі над майбутнім планом дій. Однак, як повідомили виданню джерела, офіційного порядку денного зустрічі поки що не оприлюднено, і конкретних результатів не очікують”, – йдеться у публікації.

 

Серед запрошених – переважно високопосадовці та керівники оборонних компаній, що виробляють різні види боєприпасів, такі як ракети та реактивні снаряди.

 

Зустріч з представниками промисловості “буде особливо зосереджена на боєприпасах, що вирішують долю бою”, повідомив напередодні зустрічі один з посадовців НАТО.

 

З боку європейської оборонної промисловості запрошені бельгійська FN Herstal, французько-італійська MBDA, фінська Patria, німецька Rheinmetall, норвезька Nammo, KNDS – об’єднання німецької KMW і французької Nexter, італійська Leonardo, а також турецька Roketsan.

 

Очікується також участь представників деяких галузей промисловості зі східного флангу НАТО – болгарського Арсеналу тв празької Чехословацької групи.

 

США будуть представляти компанії Raytheon Technologies і Lockheed Martin, які виробляють ракетні комплекси Javelin, HIMARS і Patriot, що постачаються українським збройним силам.

 

До списку запрошених компаній також увійдуть виробники безпілотників, такі як турецька Baykar і португальська Tekever, а також британська BAE Systems, румунська Romarm, хорватський виробник бойових танків Đuro Đaković Grupa, естонська Milrem Robotics і бельгійська Thales.

Нагадаємо, країни-члени ЄС в межах першого треку постачання боєприпасів Україні вже передали 220 тисяч снарядів різного калібру й 1300 ракет.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button