Світ

Microsoft почала працювати над власною системою чіпів

Microsoft, можливо, почала працювати над своєю власною системою на чіпі (SoC). Про це повідомляє 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

Про це свідчить оновлений список вакансій компанії, в якому з’явилася посада головного архітектора SoC у підрозділі Surface. Стосовно цієї посади зазначається необхідна кваліфікація для працевлаштування, а також деякі обов’язки.

«Ви захоплені створенням крутих гаджетів і технологій? Команда Surface проливає світло на досвід Microsoft з пристроями наступного покоління. Наша стратегія полягає в тому, щоб поєднувати продуктивність і мобільність з пристроями, які створюють новий досвід, допомагаючи людям і організаціям розкрити свій творчий потенціал і виявити творчий підхід», – йдеться в заяві Microsoft.

В оголошенні також згадується, що підрозділ архітектури SoC загалом відповідає за визначення характеристик і можливостей SoC, які будуть використовуватися в сімействі Surface. Попри оголошення, офіційної інформації про плани Microsoft з розробки власного процесора не було. Це всього лише припущення, яке може не мати нічого спільного з реальними планами компанії.

Оголошення може означати те, що Microsoft шукає співробітника для спостереження за розробкою користувальницьких процесорів для пристроїв Surface, а не власних SoC.

Як зазначає видання, розробка власного процесора може стати великим кроком для Microsoft. Як приклад, компанія Apple, яка досягла надзвичайно успіху з власними процесорами iPhone і iPad.

Back to top button