Світ

Meta – соцмережі Facebook та Instagram можуть припинити роботу в Європі – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

У Facebook Inc. стався масштабний збій
Фото з відкритих джерел

Це пов’язано із суперечкою щодо місця зберігання персональних даних користувачів

Компанія Meta Марка Цукерберга може припинити роботу соціальних мереж Facebook й Instagram в Європі через суперечку щодо місця зберігання персональних даних користувачів. Про це повідомляє Mashable із посиланням на щорічний звіт компанії, який був переданий Комісії з цінних паперів і бірж США.

“Якщо ми не зможемо передавати дані між країнами та регіонами, в яких ми працюємо або якщо нам буде заборонено обмінюватися даними між нашими продуктами та послугами, це може вплинути на нашу здатність надавати наші послуги”, – йдеться в публікації.

Meta вважає, що все ще зможе досягти нових домовленостей з європейськими регуляторами у 2022 році, але якщо не вдасться, то компанія ймовірно більше не зможе пропонувати низку найбільш значущих продуктів і послуг, включаючи Facebook та Instagram в Європі.

Зазначається, що нині європейське законодавство щодо персональних даних забороняє Meta зберігати дані європейських користувачів на американських серверах.

1News за темою: Instagram вперше перевершив Facebook в Україні

Нагадаємо, компанія Meta Platforms, яка володіє соціальними мережами Facebook та Instagram, за добу 3 лютого зазнала падіння ринкової вартості акцій на понад 230 мільярдів доларів, що стало рекордним щоденним збитком для американської фірми.


Джерело

Back to top button