Світ

Мер Оренбурга вимагає від жителів негайно евакуюватися

Мер Оренбурга вимагає від жителів негайно евакуюватися

Фото: t.me/press_sluzhba56

В Оренбурзі евакуюють населення

Тих, хто відмовиться залишати небезпечну зону міста добровільно, поліція евакуює примусово.

Мер російського Оренбурга Сергій Салмін у суботу, 6 квітня, звернувся до жителів міста та околиць із вимогою негайно евакуюватися з районів, що перебувають у зоні підтоплення. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

“Поставтеся серйозно. У нас більше немає часу на вмовляння. Тих, хто відмовиться залишати небезпечну зону добровільно, ми евакуюватимемо примусово за участю співробітників поліції”, — написав Салмін.

Він зазначив, що рівень води в річці Уралі досяг 855 сантиметрів. За його словами, вода продовжуватиме прибувати, а вночі може досягти критичної позначки. У мерії Оренбурга повідомили, що небезпечною вважається позначка 930 сантиметрів.

“Я вимагаю від усіх негайно залишити будинки в зоні підтоплення”, – резюмував мер.

Зазначимо, за офіційними даними населення Оренбургу перевищує 530 тисяч осіб. Значна частина місто опинилася у зоні підтоплення.

Нагадаємо, 5 квітня в Орську Оренбурзької області прорвало захисну насипну дамбу, яку збудували у 2010 році. Це сталося через стрімке зростання рівня води у річці Урал. А наступного дня в Орську стався черговий прорив насипної дамби. Через це ще кілька районів потрапляють у зону підтоплення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button