Україна

Мер Мелітополя: окупанти залишили без газу населення трьох районів


Мер Мелітополя: окупанти залишили без газу населення трьох районів

Російські окупанти не дозволяють місцевим комунальним господарствам відремонтувати зруйнований ними газопровід.

 
Російські окупанти залишили без газу населення Мелітопольського, Пологівського і Василівського районів Запорізької області. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров у Telegram.
 
“На Запоріжжі окупанти руйнують газопроводи, залишаючи людей без можливості готувати собі їжу. Вони не дозволяють українським ремонтним бригадам відновити газопостачання, обстрілюючи їх з вогнепальної зброї”, – розповів він.
 
Також Федоров зазначив, що окупанти навмисно не дають полагодити газопровід.
 
“Вони проігнорували наші неодноразові пропозиції встановити режим тиші для його ремонту. Як результат – ремонтна бригада потрапила під обстріл. Це дає підстави вважати, що окупанти навмисно позбавили газу цілий регіон. Адже тепер для його запуску потрібна особиста присутність господарів будинків і квартир, і покинуте житло ризикує бути “націоналізованим”, – припустив мер Мелітополя.
 
Також він підкреслив, що відсутність газу спричиняє неможливість випікання хліба.
 
Більш того, окупанти не дозволяють доставити хліб у місто навіть за рахунок місцевої влади. Федоров укотре заявив, що дії російських загарбників – це геноцид українського народу.
 
Нагадаємо, у Мелітополі Запорізької області війська РФ розміщують військову техніку в житлових кварталах.
 
Також повідомлялося, що мешканці захопленого Мелітополя тиждень не можуть поховати своїх родичів, бо міський морг захопили окупанти.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button