Світ

Мексика видала CША сина наркобарона Ель-Чапо

Мексика видала CША сина наркобарона Ель-Чапо

Фото: Milenio

Овідіо Гузман екстрадований до США

Мексиканські силовики затримали Овідіо Гузмана у січні після потужної перестрілки у місті Куліакан.

Уряд Мексики офіційно видав правоохоронним органам США Овідіо Гузмана, сина ув’язненого наркобарона Хоакіна Гузмана, відомого як Ель Чапо (Коротун). Про це напередодні повідомило агентство Reuters.

“Овідіо Гузман, син ув’язненого мексиканського наркобарона Ель Чапо Гузмана, був у п’ятницю екстрадований до США для пред’явлення підозр у торгівлі фентанілу”, – йдеться у повідомлені.

За словами генерального прокурора США Меріка Гарланда, екстрадиція Гузмана-молодшого стала “останнім кроком у зусиллях Америки з наступу на “кожен аспект” операцій із контрабанди наркотиків, які проводить картель Сіналоа, що давно пов’язують із родиною Гузман”.

Як відомо, у січні поточного року мексиканські силовики затримали Овідіо Гузмана після потужної перестрілки у місті Куліакан на півночі штату Сіналоа, де вже тривалий час базується досі потужна наркоімперія його батька. Арешт викликав хвилю насильства, у результаті якої загинули десятки людей.

Самого Ель Чапо, який був главою наркокартелю Сіналоа, екстрадували до США в 2017-му році. Він отримав довічне ув’язнення у тюрьмі суворого режиму Супермакс в Колорадо.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button