Світ

Медведєв заявив – «перейдемо на юані» у разі відключення Росії від Swift

У Кремлі не вірять, що запровадження нових санкцій проти Росії, зокрема, відключення від системи міжнародних платежів Swift, вдарить по економіці РФ, передає 1news з посиланням на Главком.

У державі-агресорці навіть вигадали власний спосіб, як протистояти санкціям проти Росії. Так, валютні операції з доларами США у Кремлі хочуть замінити на розрахунки китайською валютою. Про це заявив заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв в інтерв’ю російським ЗМІ.

«Росія не боїться анонсованих пекельних санкцій», – заявив Медведєв.

Він не вірить, що Росію відключать від Swift. Але навіть якщо це станеться, за його словами, жодної фатальної катастрофи не буде.

«Є заміна у вигляді платежів у євро, а якщо і без них – то є дуже перспективний юань, всі це розуміють», – сказав заступник голови Ради безпеки РФ.

Зауважимо, країни ЄС та США наразі ведуть підготовку нових санкцій проти Росії, які будуть введені у разі вторгнення в Україну.

Серед варіантів, які розглядаються, – обмеження Москви на конвертування валюти. Також ЄС розглядає експортний контроль, заборону на експорт та імпорт і обмеження доступу до ключових технологій. Обговорюється також відключення від системи платежів Swift.

 

 

 

Back to top button