Світ

Масові підпали військкоматів: у РФ звинуватили “шахраїв з України”

Масові підпали військкоматів: у РФ звинуватили шахраїв з України

Фото: Вікіпедія (ілюстративне фото)

У Росії масово підпалюють військкомати

Силовики просять росіян не палити військкомати та звинувачують у підбурюванні “шахраїв з України”.


Міністерство внутрішніх справ РФ заявило, що “телефонні шахраї з України” змушують росіян влаштовувати диверсії та теракти. Про це 8 серпня повідомила пресслужба відомства.

 

“Аферисти починають розмову з потерпілими, використовуючи стандартні прийоми: повідомляють про нібито підозрілі перекази з їхнього банківського рахунку, про спроби взяти від їхнього імені кредит або ж виступають із пропозицією допомогти правоохоронним органам зупинити злочинців. Після того як схему успішно реалізовано і ошукані люди втрачають всі гроші, зловмисники не зупиняються. Тепер вони намагаються штовхнути своїх жертв, які легко піддаються впливу, на злочин”, – йдеться в повідомленні.

 

У МВС РФ зазначають, що “телефонні шахраї” пропонують спосіб повернути гроші, помститися аферистам або допомогти в їхньому затриманні, а іноді “переходять до погроз”.

 

“Але яким би не був привід, все закінчується однаково: вимогою здійснити підпал об’єктів військової, транспортної або банківської інфраструктури… Характерно, що шахраї стали масово використовувати цей прийом лише протягом останнього тижня”, – наголосили у відомстві.

 

Також у російському МВС стверджують, що шахраї нібито прямо звертаються до громадян РФ із пропозицією влаштувати диверсію за гроші.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button