Світ

Маска піймали на брехні про розмову з Путіним – ЗМІ

Маска піймали на брехні про розмову з Путіним - ЗМІ

Маск почав просувати проросійські наративи після розмови з Путіним, хоча й заперечував, що спілкувався із ним

Бізнесмен публічно заперечував свою розмову із російським диктатором, але перед посадовцями Пентагону визнав, що розмова все ж таки була.

Засновник SpaceX і власник соцмережі X мільярдер Ілон Маск розповідав нині колишньому заступнику голови Пентагону Коліну Калю і ще кільком людям, що говорив із російським президентом Владіміром Путіним восени 2022 року. Про це у понеділок, 21 серпня, повідомляє The New Yorker.

Політолог і засновник консалтингової компанії Eurasia Group Ієн Бреммер у жовтні 2022-го першим заявив, що Ілон Маск розповів йому про телефонну розмову з президентом РФ Владіміром Путіним перед публікацією “мирного плану” для України у Twitter.

Сам Маск публічно заперечив факт розмови, сказавши, що говорив із Путіним ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Але Каль стверджує, що американський мільярдер усе ж визнав, що це не так.

“Він сказав: “Ну, у мене була чудова розмова з Путіним”. І ми подумали: “Ох, це недобре”, – пригадує експосадовець Пентагону. Його розмова з Маском стосувалась проблеми відключення роботи терміналів супутникового зв’язку Starlink на територіях, де українські війська вели контрнаступ.

Про те, що Маск зізнавався в розмові з Путіним, The New Yorker розповіли й кілька інших непов’язаних між собою джерел. Деякі з них також звернули увагу, що восени 2022-го бізнесмен усе частіше говорив про необхідність Україні вести переговори з Росією.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Маск запропонував свою “картину миру” для України, яка включає проведення референдумів на окупованих територіях під наглядом ООН, відмову від Криму та нейтральний статус.

Невдовзі після цього що Маск повідомив, що вирішив відмовитися від фінансування Starlink в Україні.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button