Світ

Маск намагався зірвати атаку України на флот РФ біля Криму – СNN


Минулого року Ілон Маск наказав технічним службам Starlink відключити звʼязок у районі тимчасово окупованого Криму.


Торік американський мільярдер і винахідник Ілон Маск дав команду відключити мережу супутникового зв’язку Starlink поблизу узбережжя Криму, щоб зірвати атаку, яку Україна готувала проти російського Чорноморського флоту. Про це йдеться в уривку з нової біографії Маска, пише CNN.

 

В опублікованому уривку з біографічної книги Ілон Маск Уолтера Айзексона розповідається, що у Маска відбулися переговори з представниками російської влади, після чого у нього з’явилися серйозні побоювання, що у відповідь на успішні дії України щодо деокупації своїх територій РФ застосує ядерну зброю.

Саме тому Маск наказав технічним службам Starlink відключити від обслуговування регіон навколо анексованого Криму, тим самим перешкодити Україні провести одну з найважливіших спецоперацій. 
 

Айзексон, автор біографій Стіва Джобса і Альберта Ейнштейна, пише в книзі про “екзистенційний страх” Маска розв’язати ще більш масштабну війну, і що нібито саме цей страх змусив його обмежити використання Starlink Україною у військових операціях.

Нагадаємо, у жовтні минулого року компанія SpaceX заявила, що більше не може оплачувати послуги зв’язку Starlink для України й просить Пентагон взяти ці витрати на себе. В компанії зазначили, що таке фінансування має коштувати близько 400 млн доларів протягом 12 місяців. Однак пізніше Маск змінив рішення і сказав, що сам продовжить оплачувати послуги зв’язку для України.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button