Світ

Мальта відкрила в’їзд громадянам 19 країн

Мандрівникам, які прибувають з 19 європейських країн і територій, які вважаються “безпечними”, не доведеться здавати тести на COVID-19 або проходити карантин по прибутті до Мальти у наступному місяці, передає 1NEWS з посиланням на ЄП.

До країн, які на Мальті вважаються безпечними, належать Ісландія, Словаччина, Кіпр, Литва, Ізраїль, Норвегія, Швейцарія, Естонія, Данія, Угорщина, Австрія, Люксембург, Німеччина, Чехія, Фінляндія, Ірландія і Латвія.

Також у список увійшли італійські острови Сицилія і Сардинія, але  не материкова Італія. Примітно, що серед країн відсутня Британія, звідки на Мальту прибуває левова частка туристів.

Аеропорт Мальти планує знову відкритися для пасажирських рейсів 1 липня – майже через три місяці після того, як він був закритий через поширення коронавирусной інфекції.

Список “безпечних коридорів” буде застосовуватися тільки до прямих рейсів між районами, які вважаються безпечними, і щодо людей, які провели там попередні чотири тижні.

Виступаючи в понеділок увечері, прем’єр-міністр Мальти Роберт Абела зазначив, що рейси можуть бути відновлені також до інших країн, яких немає у цьому списку. Однак мандрівники звідти будуть змушені відбути обов’язковий карантин.

 

 

 

 

Back to top button