Світ

Малі заявила про розрив дипломатичних відносин з Україною

Малі заявила про розрив дипломатичних відносин з Україною

Фото: Presidency of Mali

Лідер хунти Малі Асімі Гойта

В Малі була знищена колона російської ПВК Вагнер повстанцями-туарегами. У ГУР повідомили, що провести успішну операцію повстанцям допомогла необхідна інформація.

Перехідний уряд Малі розриває дипломатичні відносини з Україною. Про це у неділю, 4 серпня, йдеться у Комюніке про розірвання дипвідносин, яке оприлюднило міністерство управління територіями та децентралізації Малі.

У документі Україну звинуватили у підтримці тероризму.

У малійському уряді зазначили, що раніше їхня країна дотримувалася позицій нейтралітету з російсько-українського питання, однак у заяві написали про “неонацистський та злодійський характер” української влади.

Малійська сторона зазначила, що представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов нібито визнав роль Києва у важкій поразці від туарегів 25-27 липня сил ЗС Малі та російських “вагнерівців”, яких дружнє до Москви Бамако залучає для підсилення своєї армії.

Бамако вважає, що таким чином Україна начебто втручається у справи Малі.

Влада країни також звернеться до суду у зв’язку із заявами українських чиновників, які підтримали туарегів.

Раніше стало відомо, що у Малі повстанці-туареги вбили і поранили десятки бійців ПВК Вагнера. Пізніше угрупування Вагнера підтвердило сутичку з туарегами та визнало втрати.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 1 =

Back to top button